Коефициентът на раждаемост в Китай се очаква да спадне до рекордно

...
Коефициентът на раждаемост в Китай се очаква да спадне до рекордно
Коментари Харесай

Раждаемостта в Китай спадна до рекордно ниско ниво

Коефициентът на раждаемост в Китай се чака да спадне до рекордно ниското равнище от 1,09 при привършване на годишната статистика, заяви National Business Daily във вторник, цифра, която евентуално ще разтревожи управляващите, които се пробват да усилят намаляващия брой новородени в страната, предава Ройтерс.

Подкрепеният от страната вестник написа, че данните от Центъра за проучване на популацията и развиването на Китай сочат, че страната има най-ниското равнище на раждаемост измежду страните с население над 100 милиона души.

Коефициентът на раждаемост в Китай към този момент е един от най-ниските в света дружно с Южна Корея, Тайван, Хонконг и Сингапур.

Загрижен от първия регистриран спад на популацията на Китай от шест десетилетия и бързото застаряване на популацията, Пекин незабавно пробва набор от ограничения за повишение на раждаемостта, в това число финансови тласъци и усъвършенствани уреди за грижи за деца.

Китай съобщи, че ще се концентрира върху образованието, науката и технологиите, с цел да усъвършенства качеството на популацията и да се стреми да поддържа равнище на " умерена раждаемост ", с цел да поддържа икономическия напредък в бъдеще.

Високите разноски за грижите за децата и нуждата да спрат кариерата си са попречили на доста дами да имат повече деца или въобще да имат деца. Дискриминацията по пол и обичайните стандарти за дамите, които се грижат за децата си, към момента са необятно публикувани в цялата страна. През последните месеци управляващите ускориха реториката по отношение на шерването на задължението за развъждане на деца, само че отпускът по бащинство към момента е стеснен в множеството провинции.

Асоциацията за фамилно обмисляне на Хонконг съобщи в настрана известие във вторник, че броят на бездетните дами в специфичния китайски административен район се е нараснал повече от два пъти спрямо преди пет години до 43,2% предходната година.

Процентът на двойките с едно или две деца също се е сринал, до момента в който междинният брой деца на една жена е понижен от 1,3 през 2017 година до рекордно ниско равнище от 0,9 предходната година, съгласно изследването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР